DE MERGELHOEK STOPT ...

2013


2017

DE MERGELHOEK 2010-2017 ...

Ik was 24 jaar toen ik in 2002 mijn eerste eigen restaurant opende, 't Pepermeuleke op de markt in Hoensbroek. Ik heb er vele mooie herinneringen aan, maar het pand had te veel beperkingen. Eind 2007 ben ik daarom daar gestopt, om op zoek te gaan naar een betere locatie. Het duurde even, maar ik vond iets op de oude markt in Brunssum.

 

Op 1 mei 2010 opende ik Restaurant De Mergelhoek. Een restaurant met een traditionele, Frans geöriënteerde keuken, maar dan wel voor iedereen betaalbaar. Een restaurant met een uniek interieur. Het bestaat vrijwel geheel uit mergel, waarin tal van taferelen uit de geschiedenis van Brunssum en de mijnen zijn uitgehouwen. Duizenden gasten hebben in de loop der jaren de weg naar De Mergelhoek gevonden.Velen zijn vaste gezichten geworden. Dank voor het vertrouwen in al die jaren.

 

De meeste jaren was Angelique voor mijn gasten het gezicht van de zaak. Met haar vriendelijke verschijning was zij voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de zeer positieve waarderingen die De Mergelhoek altijd kreeg.

 

15 Jaar een eigen horecabedrijf voeren is geen sinecure. Het werd ook eens tijd voor wat anders. Ik heb het besluit genomen om de zaak te verkopen. Per 1/1/2018 neemt Luuk Hoffman de zaak over, onder een andere naam. Na enkele tientallen jaren verdwijnt de naam De Mergelhoek uit het Brunssumse. T.z.t. volgt hier een link naar het nieuwe restaurant.

 

Speciale dank aan Cilie, Bert, Günter en Leo voor hun support. Verder heb ik ook dierbare herinneringen aan velen die hier gewerkt of hun opleiding gedaan hebben, zoals Luc, Marcel, Dennis, Kelvin, Marlou, Brian, Moreno, Casper, Jeremy, Remco en Delano.

 

Graag tot een andere keer, op een andere plek.

 

Ramon Woldinga, chef-kok/eigenaar De Mergelhoek

ook namens

Angelique Baggen, gastvrouw